Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Vinktstraat nr. 25. Dorpswoning. Restant van een basisbebouwing van acht kleine rijhuisjes, in 1835 alle eigendom van weduwe De Beil, eigenares van de stokerij en brouwerij (cf. Pastorijstraat nrs. 1-3). Ca. 1924 verbouwd en voorzien van huidige siercementering en houtwerk. Eenlagig dubbelhuis van drie traveeën onder hoog zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Gecemente

Vinktstraat 25 (Tielt)
Restant van een basisbebouwing van acht kleine rijhuisjes, in 1835 alle eigendom van weduwe De Beil, eigenares van de stokerij en brouwerij (zie Pastorijstraat nummers 1-3). Circa 1924 verbouwd en voorzien van huidige siercementering en houtwerk. Eenlagig dubbelhuis van drie traveeën onder hoog zadeldak. Gecementeerde gevel met horizontale voegimitatie. Houten voordeur deels beglaasd met gekleurd glas in lood, rechthoekig bovenlicht.