Burgerhuis in art-decostijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nieuwstraat nr. 4. Burgerhuis in art-decostijl, samen met het naastliggende pand (nr. 6) gebouwd in 1926 (cf. datering cartouche) naar ontwerp (1925) van architect Valère Lievens (Tielt) voor de Tieltse aannemer Hendrik Lievens. Het bouwplan voorziet oorspronkelijk o.m. twee linkervenstertraveeën op de begane grond en een meer uitgewerkt dakvenster. Het kadaster registreert een gedeeltelij

Nieuwstraat 4 (Tielt)
Burgerhuis in art-decostijl, samen met het naastliggende pand (nummer 6) gebouwd in 1926 (zie datering cartouche) naar ontwerp (1925) van architect Valère Lievens (Tielt) voor de Tieltse aannemer Hendrik Lievens. Het bouwplan voorziet oorspronkelijk onder meer twee linkervenstertraveeën op de begane grond en een meer uitgewerkt dakvenster. Het kadaster registreert een gedeeltelijke herbouwing in 1947. Breedhuis van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping onder mansardedak.