Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hof ter Hulst

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Het "Hof ter Hulst", zogenaamd "Kasteel De Naeyer", ligt in de landelijke wijk Heizijde in het oosten van de gemeente op de plaats vanouds genaamd " 't Kasteel" tussen de Heizijdestraat en de spoorweg. Het Hof ter Hulst is een oud site met walgracht van het tweeledige type met afzonderlijk omgracht opper- en neerhof.

Domein Hof ter Hulst

P.F. De Naeyerstraat 8-10 (Lebbeke)
Het Hof ter Hulst is een oude site met walgracht van het tweeledige type met afzonderlijk omgracht opper- en neerhof. Sober neoclassicistisch landhuis, in 1890 uitgebreid met een vierkante toren. In 1883 wordt de kapel gebouwd. In 1897 volgt de bouw van een tuinpaviljoen en in 1898 een dienstgebouw met oranjerie, paardenstallen en speelzaal. In 1908 wordt de wintertuin aangebouwd en circa 1920 volgt de bouw van een conciërgewoning.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door