Hoeve Ghequiere

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Moeskroensestraat nr. 24. Historische hoeve z.g. "Hoeve Ghequiere", aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) als omwalde hoeve met deels aaneengesloten bestanddelen. Eerste vermelding in 1756, de huidige gebouwen dateren uit het begin van de 19de eeuw.Gesloten hoeve met open ingang bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken o

Hoeve Ghequiere

Moeskroensestraat 24 (Kortrijk)
Historische hoeve, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) als omwalde hoeve met deels aaneengesloten bestanddelen. Eerste vermelding in 1756, de huidige gebouwen dateren uit het begin van de 19de eeuw. Gesloten hoeve met open ingang bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een gekasseid erf.