Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Poekestraat nr. 36. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. voorkomen van twee volumes op de Ferrariskaart (1770-1778). Reeds ca. 1830 bestaat de hoeve uit een parallel woonhuis en landgebouw, cf. primitief kadasterplan. Vermoedelijk wordt het boerenhuis in 1866 herbouwd (cf. jaartalsteen). Volgens kadaster wordt in 1927 een

Poekestraat 36 (Tielt)
Hoeve met losse bestanddelen, in site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van twee volumes op de Ferrariskaart (1770-1778). Volgens kadaster wordt in 1927 een nieuw woonhuis opgetrokken aan de westzijde van het erf, in opdracht van landbouwer Camiel Goethals. Na 1927 wordt de zuidelijke stal vergroot en een westelijke stal gebouwd.