Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 20. Burgerhuis met neobarokke en neoclassicistische inslag, samen met het naastgelegen herenhuis nr. 22 opgetrokken volgens kadaster in 1847 voor Karolus of Charles Hoste, graanhandelaar uit Tielt. Na zijn faillissement wijkt Hoste in 1859 uit naar Brussel en wordt het pand verhuurd. In 1885 gebeurt de verkoop van het "schoon woonhuis van twee stagiën met afhangselen

Felix D'Hoopstraat 20 (Tielt)
Burgerhuis met neobarokke en neoclassicistische inslag, samen met het naastgelegen herenhuis nummer 22 opgetrokken volgens kadaster in 1847 voor Karolus of Charles Hoste, graanhandelaar uit Tielt. Enkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak met opvallend uitgewerkte halsgevel met in- en uitzwenkende top met oculus en bekronend fronton met vleugelstukken