Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nog grotendeels omgrachte hoeve, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, gelegen ten noorden van het "Goed te Weibroek" en ten oosten van de "Jacquemijnsstede", beide eveneens omgracht. Boomgaard afgesloten door middel van ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste beschilderde bakstenen pijlers, rechts met getralied niskapelletje.

Houtem 18 (Aalter)
Nog grotendeels omgrachte hoeve, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Boomgaard afgesloten door middel van ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste beschilderde bakstenen pijlers, rechts met getralied niskapelletje. Schuur onder zadeldak; naar verluidt gedateerd 1884 maar aangepast in het derde kwart van de 20ste eeuw. Witgekalkt bakhuis van het samengestelde type en begroeide aardappelkelder.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door