Koninklijk Pensionaat

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 8. Voormalig "Koninklijk Pensionaat", ingeplant in het complex van het oude Jezuïetencollege in 1773; sedert de stichting van de universiteit in XIX a ingelijfd bij de nieuwe leslokalen. L.-gevelpartij: bepleisterd bakstenen gebouw op arduinen plint van dertien trav. en drie bouwl., daterend van ca. 1775. Bovenbouw geritmeerd door de rechth. nissen waarin de trav. gevat zijn. Rechth.

Is de omvattende vaststelling van

Universiteitstraat 8 (Gent)
Voormalig Koninklijk Pensionaat, ingeplant in het complex van het oude Jezuïetencollege in 1773 en sedert de stichting van de universiteit in het eerste kwart van de 19de eeuw ingelijfd bij de nieuwe leslokalen. Bewaarde linker gevelpartij met bepleisterd bakstenen gebouw op arduinen plint van dertien traveeën en drie bouwlagen, daterend van circa 1775.