Kasteel van Merris

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 108. Z.g. "Kasteel Van Merris., naar de bouwheer vrederechter L. Van Merris en de huidige bewoners. Eclectisch herenhuis te vergelij ken met andere soortgelijke, al of niet verdwenen, "kasteeltjes" van ca. 1900 te Poperinge. Gelegen middenin een beboomd park met gekasseid pad, vijvertje met houten loopbrug, tuinpaviljoen, nutsgebouw en kleine oranjerie. Aan straatzijde, afzomend gietijzeren

Kasteel van Merris met tuin

Veurnestraat 108 (Poperinge)
'Kasteel Van Merris', naar de bouwheer vrederechter L. Van Merris en de huidige bewoners. Eclectisch herenhuis te vergelijken met andere soortgelijke 'kasteeltjes' van circa 1900 te Poperinge. Omgevende siertuin met tuinpaviljoen, vijver met eendenverblijf, ijskelder, bewaard padenpatroon, hek met pijlerkapel en hekwerk en interessant bomenbestand, waaronder enkele zeldzame soorten.