Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Vlienderhaag nr. 11. Historische hoeve met losse bestanddelen rond een rechthoekig onverhard erf, deels beboomd en met moestuin. De hoeve is gelegen ten oosten langs de Landsdijk, naast de polderwaterloop "Zevengemete". Woonhuis ten noorden van het erf; de stal ten oosten in het verlengde van de woning, de schuur ten zuiden tegenover het huis. Begin-18de-eeuws boerenhuis van één opkamertra

Vlienderhaag 11 (Damme)
Historische hoeve met losse bestanddelen rond een rechthoekig onverhard erf, deels beboomd en met moestuin. De hoeve is gelegen ten oosten langs de Landsdijk, naast de polderwaterloop "Zevengemete". Woonhuis ten noorden van het erf; de stal ten oosten in het verlengde van de woning, de schuur ten zuiden tegenover het huis. Begin-18de-eeuws boerenhuis van één opkamertravee + vier traveeën, onder pannen zadeldak met klimmend dakvenster.