Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgerhuis ontworpen door J.M. Joris

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Woonhuis met twee onderkelderde bouwlagen en plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1934 gebouwd voor Jules Temmerman naar ontwerp van architect J.M. Joris, gesigneerd boven de garagepoort: "J.M. Joris / arch. Gand" en "E. Scherpereel / entrepreneur". Halfopen bebouwing met voortuin afgesloten door vernieuwd ijzeren hekwerk.

Duifhuisstraat 122 (Gent)
Woonhuis met twee onderkelderde bouwlagen en plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1934 gebouwd voor Jules Temmerman naar ontwerp van architect J.M. Joris, gesigneerd boven de garagepoort: "J.M. Joris / arch. Gand" en "E. Scherpereel / entrepreneur". Halfopen bebouwing met voortuin. Woning in een expressionistische stijl met invloeden van de Amsterdamse School eigen aan architect J. M. Joris.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door