Hoekhuis met de Brugsepoortstraat

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 1. Hoekhuis met Brugsepoortstraat. In kern opklimmend tot XVII, cf. de bouwaanvraag van 1860 waardoor de oorspronkelijke voortrapgevel in l.g. straat, samen met zijgevel van zeven trav. (huidige voorgevel) aangepast werd tot bepleisterde lijstgevels met rechth. vensters. Sporen van oude kern in het manke zadeldak en bewaard topstuk van vroegere achtergevel uitstekend boven de nok.

Hoekhuis

Brugsepoortstraat 37, Contributiestraat 1A (Gent)
In kern opklimmend tot de 17de eeuw, zie de bouwaanvraag van 1860 waardoor de oorspronkelijke voortrapgevel in laatst genoemde straat, samen met zijgevel van zeven traveeën (huidige voorgevel) aangepast werd tot bepleisterde lijstgevels met rechthoekige vensters. Sporen van oude kern in het manke zadeldak en bewaard topstuk van vroegere achtergevel uitstekend boven de nok.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door