Gebouw van de Mariacongregatie in Brugge

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

★ Nr. 33/ Koolbrandersstraat en Sint-Obrechtsstraat. Voormalig gebouw van de Mariacongregatie in Brugge met haast gevelbrede kapel op de bovenverd, elf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), vanaf 1974 stedelijke bibliotheek "LODE ZIELENS" (fig. 258). Verankerde baksteenbouw in neogotische stijl n.o.v. architect K. Verschelde (Brugge), vervangt in 1881 vijf huizen van samen

Westmeers 33-35 (Brugge)
Voormalig gebouw van de Mariacongregatie in Brugge met haast gevelbrede kapel op de bovenverdieping, elf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), vanaf 1974 stedelijke bibliotheek "LODE ZIELENS". Verankerde baksteenbouw in neogotische stijl naar ontwerp van architect K. Verschelde (Brugge), vervangt in 1881 vijf huizen van samen veertien traveeën en twee en één bouwlaag.