Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 78. "HIER WOONDE / FRANK VAN ACKER / MINISTER VAN STAAT / BURGEMEESTER VAN BRUGGE / °1929 † 1992 / VAN ACKERSTICHTING VZW" cf. recente gedenkplaat. Monumentaal herenhuis van acht onregelmatige trav. en drie bouwl. onder twee schilddaken (n // straat) uit XVIII B. In 1849, bouwen van de classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met l. eenvoudige koetspoort (huidig nr. 80)

Herenhuis

Nieuwe Gentweg 78 (Brugge)
"HIER WOONDE / FRANK VAN ACKER / MINISTER VAN STAAT / BURGEMEESTER VAN BRUGGE / °1929 † 1992 / VAN ACKERSTICHTING VZW", zie recente gedenkplaat. Monumentaal herenhuis van acht onregelmatige traveeën en drie bouwlagen onder twee schilddaken (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1849, bouwen van de classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met links eenvoudige koetspoort.