Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Reigatstraat nr. 1. Eén van de "witte boerderijen", gelegen in het voormalige Vrijgeweid. Net als enkele andere verspreid gelegen boerderijen is de moderne hoeve volgens het kadaster gebouwd in 1954 in opdracht van de Nationale Maatschappij voor de Kleine Landeigendommen te Brussel naar het ontwerp van 1953 van architect René Dedeyne uit Torhout. Eenzelfde hoeve staat ter hoogte van de Sas

Moderne hoeve

Reigatstraat 1 (Oostkamp)
Moderne hoeve, gebouwd in 1954 in opdracht van de Nationale Maatschappij voor de Kleine Landeigendommen te Brussel naar het ontwerp van 1953 van architect René Dedeyne. Vrij imposant, langwerpig volume opgebouwd uit baksteen, volledig witgeschilderd en afgedekt door een zadeldak met golfplaten. Gebouwd volgens het basisprincipe om alle onderdelen van de hoeve te verzamelen onder één dak.