Beeldbepalend hoekpand gedateerd 1790

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kortijkstraat nr. 2/ Harelbeekstraat. Beeldbepalend hoekpand gedateerd 1790 door muurankers in de rechterzijpuntgevel. Hoofdvolume reeds weergegeven in het landboek van Zwevegem daterend uit het eind van de 18de eeuw. Het primitief kadasterplan (ca. 1835) toont het hoofdvolume uitgebreid met vleugel aan de Harelbeekstraat. De eigenaar en bewoner was Leo Van de Venne, vrederechter. Volgens

Hoekhuis gedateerd 1790

Harelbeekstraat 1, Kortrijkstraat 2 (Zwevegem)
Beeldbepalend hoekpand gedateerd 1790 door muurankers in de rechterzijpuntgevel. Hoofdvolume al weergegeven in het landboek van Zwevegem daterend uit het eind van de 18de eeuw. In de vroege 19de eeuw uitgebreid met een dwarse vleugel aan de Harelbeekstraat. Later in de 19de eeuw wordt het volume verder uitgebreid en krijgt grosso modo zijn huidige plattegrond.