Burgerwoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Twee burgerhuizen

Brugse Heirweg 29, 33 (Zedelgem)
Halfvrijstaande burgerwoningen met magazijnen in spiegelbeeld gebouwd. De magazijnen en het rechtse woonhuis (nummer 33) dateren van circa 1928. Een jaar later wordt het linker huis (nummer 29) er tegenaan gezet. Enkelhuis (nummer 29) van drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint met imitatienatuursteen. Roodbakstenen gevel met gebruik van witte baksteen voor de doorlopende banden en strekken. Magazijn met betraliede segmentboogvormige vensters en boven de (dichtgemetselde) poort een rondboogvormige laaddeur onder trapgeveltje.