Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Hillebosstraat nr. 2. Kleine hoeve met architecturale kenmerken uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. L-vormige opstelling van de losse bestanddelen. De site met losse bestanddelen is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (ca. 1828, eigenaar is dan de weduwe Henricus Vantomme, landbouwster te Kortemark). Het huis is dan een tweewoonst, er is ook nog een ander

Kleine hoeve

Hillebosstraat 2 (Kortemark)
Kleine hoeve met architecturale kenmerken uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. L-vormige opstelling van de losse bestanddelen. De site met losse bestanddelen is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1828, eigenaar is dan de weduwe Henricus Vantomme, landbouwster te Kortemark).