Hoeve Hillegoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Galgestraat nr. 17. Hoeve zogenaamd het "HILLEGOED" cf. houten naambord, achteringelegen langs het Hillegoedpad. Oude lindeboom bij de erftoegang. Achter de hoeve, bosje met onder meer rode beuk. Historische hoevesite als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als "Cense 't Hillegoet": een omwalde site omgeven door een boomgaard. De oudste vermelding gaa

Hoeve het Hillegoed

Galgestraat 10 (Kortemark)
Hoeve, achterin gelegen langs het Hillegoedpad. Oude lindeboom bij de erftoegang. Achter de hoeve, bosje met onder meer rode beuk. Ten zuiden van het erf, boerenhuis van circa 1902, de voorgevel is gericht naar het Hillegoedpad. Rode baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen, restant van dakruiter). Getoogde muuropeningen, vernieuwd houtwerk naar oud model. In de rechter zijgevel, rondboogvenstertje.