Hoeve Kerstenburg

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Markegemsesteenweg nr. 151. Manège, z.g. "Kerstenburg" voordien in gebruik als hoeve. De naam houdt waarschijnlijk verband met de adellijke familie Van Kerssene, die zeker in de 14de eeuw maar wellicht al veel vroeger grote stukken grond bezat in dit deel van Dentergem. Volgens kadastergegevens gebouwd ca. 1836 ten westen van de z.g. "Zuid Galgenkouter". De site staat op d

Hoeve Kerstenburg

Markegemsesteenweg 151 (Dentergem)
Manege Kerstenburg voordien in gebruik als hoeve. De naam houdt waarschijnlijk verband met de adellijke familie Van Kerssene, die zeker in de 14de eeuw maar wellicht al veel vroeger grote stukken grond bezat in dit deel van Dentergem. Lage bakstenen woning met hoog pannen zadeldak en gecementeerde plint. Fraaie inkom met portiek onder leien schilddak en ondersteund door bakstenen pijlers met in de oksels kwartronde, betonnen bloembakken. De bijgebouwen werden verbouwd en uitgebreid in functie van de paardenfokkerij.