Hoeve Oostlandhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Hazewind nr. 5. Achterin gelegen hoeve, genaamd "OOSTLANDHOF" cf. opschrift. Hoeve met lage losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), en als hoeve met omwald boerenhuis op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Ten noorden van het erf, L-vormig boerenhuis met opkamer, naar verluidt van 1906. Ten noorden en ten westen r

Oostlandhof

Kloefhoek 5 (Lo-Reninge)
Hoeve met lage losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. L-vormig boerenhuis met opkamer, naar verluidt van 1906. Ten noorden en ten westen rond het boerenhuis, restant van een omwalling. Ten zuiden van het erf, schuur met geïncorporeerde stal onder zadeldak.