Herberg De Voerman

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Brucqstraat nr. 23. Voormalige herberg z.g. "De Voerman", opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met wolfseind. Fraai uitgewerkte lijstgevel cf. aflijnend friesje, muurbanden en verdiept casement in oorsprong beschilderd en vermoedelijk met naam van de herberg. Getoogde muuropeningen onder strek. Deur verbouwd tot venster en nieuwe

Herberg De Voerman

Brucqstraat 23 (Zwevegem)
Voormalige herberg De Voerman, opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw met verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met wolfseind. Fraai uitgewerkte lijstgevel zie aflijnend friesje, muurbanden en verdiept casement in oorsprong geschilderd en vermoedelijk met naam van de herberg. Getoogde muuropeningen onder strek.