Hoeve Rhodesgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 2. Historische hoeve z.g. "Rhodesgoed", gelegen ten W. van de Roobeek; voormalige zetel van de vroegere heerlijkheid van Rhode en Kachtem. Aangeduid op de "kaart van de heerlyckhede van Rhodes in de prochie van Cachtem" (1752), als hoeve gelegen ten N. van de beek, met L-vormige plattegrond, omwalling aansluitend op de beek en lange Z. dreef. Hoeve, thans met overwegend eind XIX - begin XX u

Hoeve Rhodesgoed

Rhodesstraat 2 (Izegem)
Hoeve, heden met overwegend eind 19de-eeuws - begin 20ste-eeuws uitzicht. Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en begraasd erf beschaduwd door twee notelaars, thans doorsneden door de Rhodesstraat; ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers markeren de noordelijke en zuidelijke erftoegangen. Gekasseid toegangspad naar het hoger gelegen boerenhuis.