Herberg In het oud Sint-Pieters

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Voormalige herberg "In het oud Sint-Pieters" waar ook het oude gemeentehuis was gevestigd. Volume staat weergegeven op diverse oude kaarten waarvan de oudste kaart met het centrum van Sint-Pieters dateert van 1676. De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw.

Blankenbergse Steenweg 233 (Brugge)
De oudste bouwfase van het huidige pand gaat wellicht terug tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Tegen de achtergevel wordt eind 18de of begin 19de eeuw ter hoogte van de opkamer een dwarsvleugel met een tweede opkamer en kelder toegevoegd. Verankerde baksteenbouw in traditionele hoevestijl van het langgeveltype. Breedhuis van zes traveeën en twee opkamertraveeën met kelder en onder pannen zadeldak.