Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve Ter Weide

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Copsweg nr. 3. Hoeve van het langgeveltype, z.g. "Ter Weide" (recente benaming). Site aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als één langwerpig volume (nok // weg). Twee poorttraveeën en vier staltraveeën zijn het oudst, de drie woontraveeën van twee bouwlagen zijn na vernieling in de Tweede Wereldoorlog heropgebouwd. Oude gedeeltes in blote, rode baksteen met groen schrijnwerk, zadeldak met

Hoeve Ter Weide

Copsweg 3 (Zuienkerke)
Hoeve van het langgeveltype waarvan site aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778 als één langwerpig volume. Twee poorttraveeën en vier staltraveeën zijn het oudst, de drie woontraveeën van twee bouwlagen zijn na vernieling in de Tweede Wereldoorlog heropgebouwd. De oude gedeeltes zijn uitgevoerd in blote, rode baksteen; het woonhuis heeft een gecementeerde lijstgevel.