Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Burgerhuis De Grote Sterre

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Jacob Van Maerlantstraat nr. 3/ Kerkstraat nr. 22A. Huis "De Grote Sterre", imposant 15de-eeuws patriciërshuis in laatgotische stijl met oudere kern, gerestaureerd en heropgebouwd in de jaren 1993-1996 na zware beschadiging en gedeeltelijke instorting tijdens een voorjaarsstorm in 1990. Thans zijn hier diverse diensten ondergebracht, o.m. de toeristische dienst van de st

Huis De Grote Sterre met bijgebouwen

Jacob van Maerlantstraat 3, Kerkstraat 22A (Damme)
Imposant 15de-eeuws patriciërshuis in laatgotische stijl met oudere kern, gerestaureerd en heropgebouwd in de jaren 1993-1996 na zware beschadiging en gedeeltelijke instorting tijdens een voorjaarsstorm in 1990. Het dubbelhuis bestaat uit twee diephuizen, die voor 1594 werden samengevoegd onder de naam De Grote Sterre, en die dateren uit de late 15de en vroege 16de eeuw. Tuin met achteruitgang naar de Kerkstraat toe, met groot bakstenen poortgebouw en een stalvleugel.