Hoeve Keiboshof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 5. Z.g. "Keiboshof. cf. uithangbord. Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rondom een gebetonneerd erf, aan straatzijde afgesloten door een betonnen witbeschilderde omheining met hek. Ten N.W., drenkplaats. Moestuin voor het boerenhuis. Ten Z. van het erf, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met een schuurgedeelte l. + woongedeelte van vier trav. en een opkamertrav.

Hoeve Keiboshof

Keiweg 4 (Vleteren)
Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rondom een gebetonneerd erf, aan straatzijde afgesloten door een betonnen witgeschilderde omheining met hek. Ten noordwesten, drenkplaats. Moestuin voor het boerenhuis. Dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) op houten modillons. Uit het vierde kwart van de 19de eeuw.