Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Boerderijstraat nr. 11. Gerenoveerde hoeve met losstaande bestanddelen ingeplant op een ruim grasplein. Z.g. "HOEVEKE / TEN PAELMEN" cf. naamplaatje op het toegangspoortje. L.g. wellicht recent ingeplant op de oorspronkelijke toegangsweg gemarkeerd door de twee flankerende linden. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Zou volgens het kadaster in k

Hoeveke ten Paelmen

Boerderijstraat 11 (Dentergem)
Gerenoveerde hoeve met losse bestanddelen ingeplant op een ruim grasplein. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken, 19de-eeuws uitzicht. Rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken, 19de-eeuws uitzicht. Woonhuis met nieuw schrijnwerk naar oud model en met ten oosten en ten zuiden ervan de voormalige stallingen, schuur en wagenhuis. Links van de site staat aan de straatkant een pijlerkapel in 1996.