Woonhuis Inghelburch en lokettenzaal van De Nationale Bank

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 11/ Boudewijn Ostenstraat. Breedhuis z.g. "Inghelburch" voormalig woonhuis van burgemeester J. Boyaval. Bijhorende lokettenzaal van de "De Nationale Bank" (1887-1987). Thans revalidatiecentrum. Herenhuis van elf/twaalf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (leien en mechanische pannen), gebouwd i.o.v. Philippe Le Bailly, heer van Tilleghem i.l.v. XVIII d, mogelijk als verbouwing van vermoedeli

Huis Inghelburch en lokettenzaal van De Nationale Bank

Sint-Jansstraat 11 (Brugge)
Voormalig woonhuis van burgemeester J. Boyaval. Bijhorende lokettenzaal van de "De Nationale Bank" (1887-1987). Thans revalidatiecentrum. Herenhuis van elf/twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in opdracht van Philippe Le Bailly, heer van Tilleghem in de loop van het vierde kwart van de 18de eeuw, mogelijk als verbouwing van vermoedelijk vier panden.