Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Handels- en appartementencomplex Osborne

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Albert I-Promenade z.nr./ Kapucijnenstraat 33-35. Handels- en appartementencomplex z.g. "OSBORNE" cf. belettering boven de ingang, opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog op de plaats van "Grand Hôtel Osborne" van het eerste kwart van de 20ste eeuw, na het slopen van "Villa des Cygnes". Hoekcomplex van tien bouwlagen + terugwijkende dakverdieping onder pla

Kapucijnenstraat 33 (Oostende)
Handels- en appartementencomplex "OSBORNE" zie belettering boven de ingang, opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog op de plaats van "Grand Hôtel Osborne" van het eerste kwart van de 20ste eeuw, na het slopen van "Villa des Cygnes". Hoekcomplex van tien bouwlagen + terugwijkende dakverdieping onder plat dak. Betonskelet met geglazuurd bakstenen parement op arduinen onderbouw. Typerende afgeronde hoekerkers. Zonneterras met balustrade. Ingang met marmeren muurbekleding en art-decoverlichting.