Winkelpand

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Wijngaardstraat nr. 1. Winkelpand van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met twee dakkapellen. Lijstgevel met begin 20ste-eeuwse parement van geglazuurde witte en groene tegels, gesigneerd "Vve Gustave Piepers Carreaux en Faïence Courtrai". Eind 19de-eeuwse drieledige houten winkelpui. Nrs. 3, 5 en 7, lijstgevels met gelijkaardige betegeling.

Winkelpanden

Wijngaardstraat 1-5, 5A-C (Kortrijk)
Winkelpand van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met twee dakkapellen. Lijstgevel met begin 20ste-eeuwse parement van geglazuurde witte en groene tegels, gesigneerd: Vve Gustave Piepers Carreaux en Faïence Courtrai. Eind 19de-eeuwse drieledige houten winkelpui. Nummers 3, 5 en 7, lijstgevels met gelijkaardige betegeling.