Directeurswoning bij weverij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Markegemstraat nr. 116. Halfvrijstaand huis, monumentale burgerwoning met achterliggende opslagruimte, volgens het kadaster een voormalige weverij. Kadastergegevens vermelden de bouw van een huis ca. 1938, in 1942 vervangen cf. huidig, waarschijnlijk als directeurswoning bij de weverij. Rode baksteenbouw op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (daktegels). Accenten van witte bepleisterin

Markegemstraat 116 (Dentergem)
Halfvrijstaand huis, monumentale burgerwoning met achterliggende opslagruimte, volgens het kadaster een voormalige weverij. Kadastergegevens vermelden de bouw van een huis circa 1938, in 1942 vervangen zie huidig, waarschijnlijk als directeurswoning bij de weverij. Rode baksteenbouw op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (daktegels). Accenten van witte bepleistering bij de muuropeningen, hoekketting en imitatievakwerk in de topgevels.