Oude begraafplaats

Geografisch pakket Lier

Beschrijving

De bescherming als monument betreft volgende elementen van de oude begraafplaats: de toegangspoort met hekwerk, het kruisbeeld met Christus en vijf monumentale grafmonumenten.

Waarden

Van het oude kerkhof: toegangspoort met hekwerk, het monumentale kruisbeeld met Christus en de grafmonumenten van de familie Verberckt-Eyskens, van de familie Avontroodt en Vos, van de familie Cools-van de Wijngaert, van Elisabeth Augustinus en van Anton Bergmann is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische en historische, in casu architecturale waarde:
Respectievelijk als hoofdelementen van het in 1787 aangelegde kerkhof en als voorbeelden van uitzonderlijk fraai uitgewerkte grafmonumenten.

Oude begraafplaats

Mechelsesteenweg (Lier)
Op het Oud Kerkhof, dat in 1787 in gebruik werk genomen, bleef de toegangspoort met hekwerk, het monumentale kruisbeeld met Christus en enkele monumentale grafmonumenten bewaard.