Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Baron van der Bruggenlaan nrs. 19-21. Voormalig klooster O.-L.-Vrouw der Zeven Weeën, thans gedeeltelijk ingericht als winkel, met naastgelegen schoolgebouwen van de "Vrije Basisschool Wielsbeke". Historiek. In 1873 of 1874 wordt door de Zusters van Waregem een klooster opgericht, gevestigd in een bestaande woning in de Molenstraat. In 1885 wordt hun onderwijsopdracht ove

Baron van der Bruggenlaan 19-23 (Wielsbeke)
Voormalig klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën, opgericht in 1893 door baron Maurice van der Bruggen met school en hospitium voor wezen en bejaarden. Neogotisch kloostergebouw van vier/vijf traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Eenlagig restant van de achteraanbouw van het hospitium ten noorden. Ten westen schoolgebouwen van na de Tweede Wereldoorlog.