Rijkswachtkazerne

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Paradijsstraat nr. 75(?). Voormalige rijkswachtkazerne van 1899 cf. arduinen gevelsteen, thans verbouwd tot appartementen. Deels vrijstaand breedhuis met rechts de toegang tot een achterliggend gebouw, gemarkeerd door twee geblokte pilasters bekroond door arduinen topstuk uitgewerkt als driehoekig fronton. Fraai uitgewerkte bakstenen lijstgevel aanknopend bij de traditionele baksteenarch

Rijkswachtkazerne

Paradijsstraat 57, 73 (Menen)
Rijkswachtkazerne van 1899 confer arduinen gevelsteen. Deels vrijstaand breedhuis met rechts de toegang tot een achterliggend gebouw, gemarkeerd door twee geblokte pilasters bekroond door arduinen topstuk uitgewerkt als driehoekig fronton. Fraai uitgewerkte bakstenen lijstgevel aanknopend bij de traditionele baksteenarchitectuur.