Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Halfvrijstaande burgerwoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Handzaamse Nieuwstraat nr. 6. Halfvrijstaande burgerwoning volgens het kadaster opgetrokken in 1914. Dubbelhuis van drie traveeën onder zadeldak (blauw geglazuurde mechanische pannen) en behouden kroonlijst op modillons. Rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor horizontale banden, ontlastingsbogen en bakstenen fries onder kroonlijst. Druiplijsten in grijsgesmoorde klompjes. Kor

Halfvrijstaande dorpswoning

Handzaamse Nieuwstraat 6 (Kortemark)
Halfvrijstaande dorpswoning volgens het kadaster opgetrokken in 1914. Dubbelhuis van drie traveeën onder zadeldak (blauw geglazuurde mechanische pannen) en behouden kroonlijst op modillons. Rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor horizontale banden, ontlastingsbogen en bakstenen fries onder kroonlijst.