Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tuileries British Cemetery

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

De naam 'Tuileries' verwijst naar een pannenfabriek die iets ten noordwesten van het dorp van Zillebeke gelegen was. Hier werden in het begin van 1915 Britse en Franse doden begraven. Op Tuileries British Cemetery zijn er in het totaal 98 militairen begraven (of worden herdacht). De begraafplaats is ingericht door W.C. Von Berg.

Maaldestedestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, ingericht door W.C. Von Berg. De rechthoekige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek bevat vooral 'special memorials' voor doden wiens graf door het latere oorlogsgeweld vernield raakte. Deze 'special memorials' staan opgesteld langs de omheiningsmuur. Het 'Cross of Sacrifice' staat centraal op de begraafplaats, die verder vooral met opgaande bomen wordt getooid.