Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Berkstraat nr. 1. Oude hoeve, gelegen op een hoger gelegen gebied aansluitend bij de vallei van de Mandel. Op een kaart van 1642 staat hier al een hoeve getekend. Op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845) met dezelfde configuratie, bestaande uit een woonhuis en stallingen, aangeduid. Volgens kadastergegevens wordt ca. 1943 een zwingelarij, broeikas en hangar toegevo

Berkstraat 1 (Oostrozebeke)
Oude hoeve, gelegen op een hoger gelegen gebied aansluitend bij de vallei van de Mandel. Op een kaart van 1642 staat hier al een hoeve getekend. Op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845) met dezelfde configuratie, bestaande uit een woonhuis en stallingen, aangeduid. Volgens kadastergegevens wordt circa 1943 een zwingelarij, broeikas en hangar toegevoegd.