Gerechtshof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Burgemeester Nolfstraat nr. 10 A/ Edmond De Praterestraat/ Peter Benoitstraat/ Hendrik Beyaertstraat. GERECHTSHOF van 1958 naar ontwerp van ingenieur-architect J. Verbeke en architect E. De Schrijver in samenwerking met beeldhouwers A. Courtens en A. De Wispelaere ter vervanging van justitiepaleis van 1875, volledig uitgebrand in 1946. Neoclassicistische stijl met accent op monumentalite

Gerechtshof

Burgemeester Nolfstraat 10A (Kortrijk)
GERECHTSHOF van 1958 naar ontwerp van ingenieur-architect J. Verbeke en architect E. De Schrijver in samenwerking met beeldhouwers Alfred Courtens en Alphonse De Wispelaere ter vervanging van justitiepaleis van 1875, volledig uitgebrand in 1946. Neoclassicistische stijl met accent op monumentaliteit, onder meer door aanwenden van pilasters en beelden.