Koetshuis met paardenstallen en woning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 13. Dwars op de straat ingeplant voormalig koetshuis met bijhorende paardenstallen en woning horend bij nr. 11.Volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1890 in opdracht van Raymond Vandevenne. Verankerde (sierankers) baksteenbouw op plint van breuksteen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Zorgvuldig baksteenmetselwerk cf. metselverbanden en gebruik van verschill

Kortrijkstraat 13 (Zwevegem)
Dwars op de straat ingeplant voormalig koetshuis met bijhorende paardenstallen en woning horend bij nummer 11. In 1890 opgetrokken in opdracht van Raymond Vandevenne. Verankerde sierankers baksteenbouw op plint van breuksteen. Zorgvuldig baksteenmetselwerk zie metselverbanden en gebruik van verschillende formaten baksteen. Straatgevel: puntgevel met aflijnende getrapte fries deels rustend op pilasters.