Eclectisch burgerhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 19. Voormalig woonhuis, voorgevel met enkelhuisopstand vernieuwd in eclectische stijl van 1913 n.o.v. A. Callebert (Roeselare). Breedhuis van twee trav. en twee bouwl. onder mansardedak (mechanische leien). Gevelparement van bossage en gebruik van arduin voor de waterlijst, erker en vensteromlijstingen. L.trav. benadrukt door erker, r.trav. met schouderboogvormig venster in omlijsting met ha

Ooststraat 19 (Roeselare)
Voormalig woonhuis, voorgevel met enkelhuisopstand vernieuwd in eclectische stijl van 1913 naar ontwerp van Albert Callebert. Gevelparement van bossage en gebruik van arduin voor de waterlijst, erker en vensteromlijstingen. Linker travee benadrukt door erker, rechter travee met schouderboogvormig venster in omlijsting met hanenkam en negblokken. Gemarkeerde overkragende kroonlijst met segmentboogvormig verloop boven erkertravee.