Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 1. Hoeve naar verluidt in kern opklimmend tot XVIII d en niet beschadigd tijdens W.O. I en II. Los se, lage bestanddelen van verankerde baksteen, gegroepeerd rondom een begrint erf, met siertuin aan straatzijde. Oprit gemarkeerd door witgekalkte, vierkante hekpijlers met gietijzeren hek. Paardestal onder mank zadeldak ten Z.W., en afgezonderde tabaksast uit de jaren 1930 ten N. van het boere

Artoisstraat 1 (Wervik)
Hoeve naar verluidt in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw en niet beschadigd tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen, gegroepeerd rondom een begrint erf, met siertuin aan straatzijde. Oprit gemarkeerd door witgekalkte, vierkante hekpijlers met gietijzeren hek. Paardenstal onder mank zadeldak ten zuidwesten, en afgezonderde tabaksast uit de jaren 1930 ten noorden van het boerenhuis.