Ensemble van drie stadswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gebouwenensemble gelegen op de voormalige kloostersite van de cisterciënzerzusters van de abdij Onze-Lieve-Vrouw ten Wijngaert.

Is de omvattende vaststelling van

Brouwerijsilo

Fonteinstraat 1A (Leuven)
Silo van de brouwerij Société des Brasseries Belges, in 1999-2000 gerenoveerd tot kantorencomplex.

Directeurswoning

Mechelsestraat 201 (Leuven)
In 1877 opgetrokken als woning voor de directeur van de brouwerij Société des Brasseries Belges, naar ontwerp van architect F. Vanderperre. Enkelhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder zadeldak.

Stadswoning

Mechelsestraat 203 (Leuven)
Halfvrijstaande woning met twee bouwlagen en twee traveeën onder steil zadeldak. Rechts van de woning bevindt zich de inrit naar de brouwerij Société des Brasseries Belges.

Stadswoning

Mechelsestraat 203A (Leuven)
Vrijstaand hoekpand met vier traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, vermoedelijk eind 19de eeuw opgetrokken en tweede kwart van de 20ste eeuw aangepast. Links van de woning bevindt zich de inrit naar de brouwerij Société des Brasseries Belges.