Kasteel Sint-Flora

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Opgericht in 1851 voor dhr. Moissenet; ten oosten gelegen gebouwen oorspronkelijk als jeneverstokerij ontworpen, doch als hoevegebouwen benut; verblijfplaats van Koninklijke Familie tijdens de eerste wereldoorlog; voormalig bezit van de familie Breuls de Tiecken, tevens eigenaar van Sint-Karelmolen.

Kasteeldomein Sint-Flora

Kasteellaan 1-4 (Veurne)
Neoclassicistisch landhuis opgericht in 1851. De ten oosten gelegen gebouwen zijn oorspronkelijk als jeneverstokerij ontworpen, doch als hoevegebouwen benut. Verblijfplaats van Koninklijke Familie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Thans kasteelhoeve met losse, L-vormige opstelling van kasteel en dwarsschuur met aanleunende stallingen en nutsgebouwen. Rondom een parkje met vijver en formele voortuin met gazonparterre.