Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Tiegemberg nr. 25. Hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Volume van het boerenhuis weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Heden hoeve met U-vormige opstelling. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekasseid erf met in het noorden boerenhuis, in het oosten schuur en in het westen stalvleugel met dwars aansluitend bakhuisje. Erf gemarkeerd door tw

Tiegemberg 25 (Anzegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Volume van het boerenhuis weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Heden hoeve met U-vormige opstelling. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekasseid erf met in het noorden boerenhuis, in het oosten schuur en in het westen stalvleugel met dwars aansluitend bakhuisje. Erf gemarkeerd door twee cementen imitatieboomstammen, met ertussen ijzeren hek.