Hoeve met losstaande bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Hellekenlos nr. 8. Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. De hoeve is nog deels omwald, restanten zijn bewaard ten zuiden en westen. De site is aangeven op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Vermoedelijk aangeduid als omwalde hoeve "ferme Claeyne" op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Thans hoeve met z

Hellekenlos 8 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. De hoeve is nog deels omwald, restanten zijn bewaard ten zuiden en westen. De site is al aangeven in 1770-1778. Nu hoeve met zuidwestelijke erfoprit via vernieuwde bakstenen brug, ten noordwesten het woonhuis, ten oosten en ten zuiden gerenoveerde stalvleugels.