Burgerwoning uit de jaren 1930

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Deerlijkstraat nr. 40. Burgerwoning uit de jaren 1930 met art-deco-inslag cf. geometrische sierelementen. Enkelhuis met lijstgevel van gediversifieerde baksteen. Brede venstertravee met tweeledig bovenvenster met doorgetrokken tussenstijl. Smalle deurtravee met boven de deur venster in geriemde omlijsting en tweezijdige borstwering. Geprofileerd rondboogportaal met latei. Nr. 42, gelijkaar

Burgerhuizen

Deerlijkstraat 40-42 (Zwevegem)
Burgerhuizen uit de jaren 1930 met art-deco-inslag met geometrische sierelementen. Enkelhuis met lijstgevel van gediversifieerde baksteen. Brede venstertravee met tweeledig bovenvenster met doorgetrokken tussenstijl. Smalle deurtravee met boven de deur venster in geriemde omlijsting en tweezijdige borstwering. Geprofileerd rondboogportaal met latei. Nummer 42 gelijkaardige woning met verdiepte liseen die deur en venstertravee van elkaar scheidt.