Samenstel van twee burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nrs. 3-5. Samenstel van twee woningen, elk met twee vleugels op L-vormige plattegrond, opgesteld in spiegelbeeld en gescheiden door een lage haakse bijbouw met trapgevel (4 tr. + topstuk); telkens een voortuintje afgesloten d.m.v. bakstenen muur waarop smeedijzeren hek en toegankelijk via poortje onder kantelen. Huizen van 1910 n.o.v. architect R. Cauwe (Brugge) met gevels in respectieveli

Samenstel van burgerhuizen

Julius en Maurits Sabbestraat 3-5, 5A (Brugge)
Samenstel van woningen, elk met twee vleugels op L-vormige plattegrond, opgesteld in spiegelbeeld en gescheiden door een lage haakse bijbouw met trapgevel; telkens een voortuintje afgesloten door middel van bakstenen muur waarop smeedijzeren hek en toegankelijk via poortje onder kantelen. Huizen van 1910 naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) met gevels in respectievelijk neo-Brugse en neobarokke stijl.