Klooster met school en rustoord

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Kloosterstraat 23, 27-29, 39 (Kortrijk)
Klooster met school en rustoord van 1835, opgericht door de zusters Onbevlekt Ontvangenis. In 1842 wordt er een kostschool ingericht en in 1899 een weeshuis, met bijbehorende klaslokalen. De neogotische kapel wordt in 1863 opgetrokken. Later volgen een bewaarschool (1881), een bejaardentehuis (1887) en een nieuwe school met woonhuis en slaapzaal voor weeskinderen (1899). Tot in 1914 werden de schoolgebouwen stelselmatig uitgebreid. In 1918 wordt de kloostervleugel door brand vernield. Het huidige rustoord dateert van 1948.