Stadsfeestzaal

Stadsfeestzaal

De stadsfeestzaal is beschermd als monument.

De stadsfeestzaal is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Feestzaal opgericht in 1884 naar ontwerp van de stadsarchitect Louckx die door het gebruik van klassieke orden binnen een basilicale opbouw uiting gaf aan de degelijkheid van de Mechelse burgerij van het einde van de 19de eeuw.

historische waarde

Feestzaal opgericht in 1884 naar ontwerp van de stadsarchitect Louckx. Onderdeel van de ingrijpende urbanisatie- en bouwpolitiek die onder het twintigjarige burgemeesterschap van Philibert Verhaghen een aantal markante gebouwen in de Mechelse binnenstad tot stand bracht. Tevens onderdeel van de in 1883 opgericht middelbare meisjesschool aan de Biest.

Stadsfeestzaal

Frederik de Merodestraat 28 (Mechelen)
Ruim gebouw van twee bouwlagen en zes traveeën onder deels beglaasd schilddak met metalen spant naar ontwerp van stadsarchitect Victor Louckx, bouwjaar 1884.